Dům U ospalého heligónu

Horní Lipová 127, Lipová-lázně ( Zobrazit mapu)

Rezervovat

Cena od 900 Kč

+420 608 961 866, +420 777 071 719
Poslat dotaz
penzionheligon.cz

Jeseníky Ubytování na horách Ubytování pro rodiny s dětmi

Poloha

Na rozhraní podhůří Hrubého Jeseníku a Rychlebských hor leží malebná horská obec Horní Lipová. Její kopcovité a hornaté okolí skýtá bohaté možnosti lyžování, turistiky a cykloturistiky. V blízkém okolí Horní Lipové najdete řadu kvalitních sjezdovek, udržovaných běžkařských tras a turistických zajímavostí jako kostelík v horách, samoobslužný Lesní bar, FaunaPark, Jeskyně na Pomezí či Muzeum Slezského Semmeringu a Muzeum J. Schrotha, zakladatele Lázní Dolní Lipová.

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Vítejte v rodinném domě manželů Korčiánových.
Naše ubytování v soukromí je pouze pro přátele, ale pokud se u nás ubytuje někdo cizí, přes noc z něho kamaráda uděláme.

Proto jsme zrekonstruovali tento krásný dům z r. 1828 a Bolek Polívka nám přidal statut "Přepřahací stanice".

Čistý lázeňský vzduch
, pramenitá horská voda, lahodné moravské víno, pozitivní energie a očistný úsměv, to je pět hvězdiček pro náš a i váš dům.

Poskytujeme celoroční ubytování se snídaní s osobní péčí majitelů ve stylově zrekonstruovaném domě s původním trámovým stropem. 

Nabízíme komfortní a moderní ubytování ve dvou, tří a čtyřlůžkových pokojích s koupelnou, wc a malou kuchyňkou vhodnou pro ohřev nebo přípravu jednoduchých jídel.

VYBAVENÍ POKOJŮ:

Jsme na konci lázeňské obce, kde najdete klid v 10. pokojích s vlastní koupelnou a wc, vybavenou kuchyňkou /lednička, mikrovlnka, varná konvice/. 

3x Čtyřlůžkový pokoj 
3x Třílůžkový pokoj
1x Dvoulůžkový pokoj
1x Šestilůžkový pokoj

Všechna lůžka mají kvalitní matrace o velikosti 1 x 2 m.

V domě je prostorná společenská místnost ve stylu hospůdky pro přátelské posezení, technicky vybavená pro možnost promítání z PC, nebo poslech hudby.

- slunná veranda
- dětská herna
- wellnes se saunou a masážními vanami

Zahradní terasy

Zahrada slouží k relaxaci.

Je zde pískoviště a houpačky pro děti, terasa s krbem pro dospělé, zahradní jezírko, velká travnatá plocha na opalování nebo hraní třeba badmintonu nebo petanque. 

DALŠÍ MOŽNOSTI:

U domu je:
- osvětlené parkoviště
- dvě velké terasy s posezením
- gril
- prostorný trávník
- dětské hřiště
- jezírko
- horský potok

STRAVOVÁNÍ:

SNÍDANĚ
Ubytování poskytujeme se snídaní formou švédského stolu, z něhož si můžete vybrat z nabídky nápojů, pečiva, uzenin, mléčných výrobků, pomazánek, ovoce a zeleniny.

GRILOVÁNÍ
V letních měsících můžeme grilovat na terase u venkovního krbu. Pokud prší, přesuneme posezení dovnitř a jídlo připravíme na el. kontaktním grilu.

OSLAVY
Setkání s přáteli, oslavy narozenin, firemní večírky a jiné společenské události připravíme po domluvě s našimi hosty přesně na míru podle jejich přání.

PRO DĚTI:

DĚTSKÁ HERNA

Pro zabavení Vašich potomků jsme vybudovali dětskou hernu s množstvím hraček pro různé věkové kategorie. 

Na zážitkové zahradě lemované horským potokem najdou vaše děti spoustu zábavy na prolézačkách, houpačkách i skluzavce.

Osvětlené parkování:

Nabízíme pohodlné osvětlené parkování přímo u penzionu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

CENA ZA UBYTOVÁNÍ SE SNÍDANÍ 2024:


Pokoj obsazený jednou osobou ... 1 100,- Kč/noc
Dvě a více nocí ... á 900,- Kč/osoba
Děti bez nároku na lůžko jsou ... zdarma
Děti do 15 let mají 20% slevu
Psi a jiní domácí mazlíčci za příplatek ... 200,- Kč/noc

Nocleh je se snídaní.

Aktivity

MOŽNOSTI V OKOLÍ:

LETNÍ SPORTY

V okolí domu jsou značené turistické trasy pro pěší i cykloturistiku. Kratší vycházkové stezky vyzývají k pohodlným procházkám ve zdejším příjemném lázeňském klimatu. Asi 2 km od domu se nachází legendární "lesní bar" (www.lesnibar.cz). Těm, kteří na kolech neholdují zdolávání velkých kopců, se k výletům nabízejí roviny rozprostírající se od Vápenné až k Javorníku a dál do Polska. Na své si u nás přijdou i vyznavači in line bruslí, kteří se mohou prohánět po nově upravené cestě napříč obcí Lipová. V poslední době získávají na oblibě i koloběžky, které je možné zapůjčit a lze se na nich vypravit na příjemné výlety po upravených cestách v horách. Pro naše hosty máme připravené mapky s vyznačenými trasami a rádi poradíme, kam je možné se podívat.

ZIMNÍ SPORTY

V zimě jsou zde udržované kvalitní běžecké stopy a každý rok se zde koná závod v běhu na lyžích Hornolipovská desítka. Pokud jste vyznavači sjezdového lyžování nebo snowboardingu, dopraví Vás skibus přímo od domu do blízkých lyžařských areálů Ramzová, Petříkov, Miroslav.