Chata Lopeník - rekreační středisko

Lopeník 193, Březová ( Zobrazit mapu)

Poloha

Chata Lopeník je rodinné rekreační středisko v nedotčené krajině Bílých Karpat.

Již více než 20 let nabízí příjemné a pohodlné ubytování v obci Lopeník na moravsko-slovenském pomezí – Kopaních.

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Za příznivou cenu jsou zde připraveny komfortně vybavené pokoje, jejichž domácí atmosféru ocení jak rodiny s dětmi, tak i aktivní senioři hledající příjemné místo pro strávení nezapomenutelné dovolené.

Rekreační středisko Chata Lopeník poskytuje ubytování v pokojích hotelového typu a pro větší rodiny nebo skupinky rekreantů také pronájem dvou chatek.

Celková kapacita střediska je 60 lůžek na 18 pokojích a dvou chatkách.

K dispozici:
- 11 dvoulůžkových
- 2 trojlůžkové
- 5 čtyřlůžkových pokojů
- přilehlé chatky čítají šest a sedm lůžek.

VYBAVENÍ POKOJŮ:

Každý z pokojů má:
- vlastní sociální zařízení s umyvadlem
- sprchový kout a wc
- je vybaven malou ledničkou

Pro připojení k internetu je pro ubytované zdarma bezdrátová Wi-Fi síť.

Vybrat si můžete pokoj s manželským lůžkem nebo s lůžky rozmístěnými samostatně. Pokoje jsou prostorné, pokud cestujete s malými dětmi není tudíž problém s umístěním cestovní postýlky.

Silné kamenné zdi chrání vnitřní prostor před přehříváním v letních měsících, v zimě je celá chata temperována na příjemnou teplotu.

CHATKY:

Chatky náležející k chatě disponují dvěmi ložnicemi, kuchyňkou s možností vaření, ledničkou, televizí, krbem, vlastním sociálním zařízením.

Vytápění je elektrické, eventuelně lze přitápět krbem. Chatky leží v těsném sousedství hlavní budovy, takže z jídelny, baru nebo třeba sauny je to do postele jen pár kroků.

ORGANIZUJEME:

Firemní prezentace a školení:
Chcete-li pro své zaměstnance nebo obchodní partnery uspořádat firemní akci mimo město, nabízíme vám naši kapacitu i v této oblasti služeb.

Připravena je školící místnost s 50 místy vybavená data-projektorem, promítacím plátnem, flipchartem, ozvučením a připojením k internetu zdarma přes WiFi síť.

Zajistíme catering v průběhu i po skončení školení či prezentace a ubytujeme vás na našich pokojích.

- rodinné události a svatby
- svatba a svatební obřad pod širým nebem

Ceny za jednotlivé služby jsou účtovány v tomto případě smluvně.

Sportovně-relaxační vybavení střediska oceníte při firemních teambuildingových akcích při nejrůznějších sportovních a herních aktivitách.

STRAVOVÁNÍ:

Vaříme pokrmy typické pro regionální moravskou kuchyni a osvědčené recepty klasické české kuchyně.

Jsme však také připraveni vyhovět vašim speciálním požadavkům při přípravě hostiny při akcích pořadaných na naší chatě – svatbách, rodinných oslavách, firemních večírcích a dalších. Podle vašeho přání připravíme bohatou tabuli o několika chodech, teplé nebo studené samoobslužné občersvení pro bankety nebo venkovní párty se specialitami z grilu. 

Bar a vinný sklep
Odpočiňte si na baru u točeného pivečka, oblíbeného drinku nebo šálku voňavé kávy. Na dovolené si to přece můžete dovolit. Otevřeno máme denně, otvírací doba se podle potřeby přizpůsobí náladě společnosti.

Vinný sklípek
U nás rozhodně nedělíme vína na druhy „dá sa", „nedá sa" a „dá sa Pražákom". Naše vinotéka totiž zahrnuje pouze první zmíněnou skupinu. Ochutnat můžete vína z vybraných moravských vinařství. Bílá i červená, nejlepší ročníková vína, výběr z hroznů, pozdní sběr, ledová i slámová, nabídka je opravdu široká. 

DALŠI MOŽNOSTI:

K rekreačnímu středisku náleží oplocené víceúčelové hřiště s umělým povrchem, kde si můžete zahrát tenis, volejbal nebo nohejbal. Tenisové rakety nebo míče vám zapůjčíme.

V horkých letních dnech je vám k dispozici venkovní bazén zdarma. Prostory kolem bazénu přímo vybízejí k opalování v pohodlných lehátkách, které jsou k zapůjčení zdarma. A pokud nechcete u bazénu jen lenošit, zahrajte si petanque. Dráha pro něj je kousek od bazénu, zasazená uprostřed kaskádové zahrádky.

Odr.2021 jsme rozšířili nabídku služeb a otevřeli nové relexační a welness centrum s možností využití whirpoolu,infrakabinky a finské sauny.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

CENÍK UBYTOVÁNÍ 2023:

Základní cena za osobu a noc v hlavní budově ... 550,- Kč

Cena za dítě od 2 do 10 let a noc ... 400,- Kč

Cena za 1 osobu na dvoulůžkovém pokoji za noc ... 750,- Kč
Dítě do 2 let bez nároku na lůžko ... zdarma
Zapůjčení dětské postýlky na noc ... 100,- Kč

Místní poplatek z ubytovací kapacity ... 2,- Kč
Rekreační taxa ... 18,- Kč
Přirážka za ubytování na pouze 1 noc ... 150,- Kč

Pronájem chatky ... 2400,- Kč za noc + spotřeba el. energie

Přirážka v termínu od 24.12. do 3.1. 30 % z ceny za pobyt

Cenové zvýhodnění / bonusy
Pobyt delší než 5 dní – 5 % sleva z ubytování

Výrazné slevy pro týdenní seniorské pobyty (40 a více osob)

Ubytování bez domácích mazlíčků!
Psí hotel vzdálen 20 km od penzionu.
Cena za pobyt zahrnuje také vstup do venkovního bazénu a Wi-Fi připojení.

Ceník stravy:

VÝBĚR PENZE / STANDARDNÍ PORCE / DĚTSKÁ PORCE

Snídaně (formou rautu) ... 180 Kč / 100 Kč
Polopenze ... 360Kč / 220 Kč

V případě přítomnosti dítěte od 1 roku u snídaňového rautu je stanoven poplatek 80 Kč.

Doplňující informace ceníku

– Vystavujeme faktury pro zaměstnavatele
– Vystavujeme dárkové poukazy

Aktivity

MOŽNÉ AKTIOVITY V OKOLÍ:

Tipy na výlety
Z Chaty Lopeník se na výlet můžete vypravit do několika blízkých a turisticky atraktivních lokalit.

Uherskobrodsko je první z nich. Centrem oblasti je historické královské město Uherský Brod, zajímavé památkovou zónou, Muzeem J.A.Komenského nebo Aquaparkem Delfín. Z okolních obcí stojí za návštěvu zejména Vlčnov, obec známá snad největším folklórním svátkem – Jízdou Králů. Příznivci moravské slivovice by měli také zhlédnout expozici Muzea lidových pálenic, v obci je také několik historicko-architektonicky zajímavých objektů. Mezi Lopeníkem a Uherským Brodem se nachází Nivnice a Komňa – vesnice, které jsou považovány za další dvě možná rodiště J.A.Komenského. Na východě oblasti, v Bojkovicích, stojí zámek Nový Světlov.

Luhačovické Zálesí je lokalita okolo lázeňského města Luhačovice. Kromě léčivých pramenů zaujmou pohádkově působící Jurkovičovy stavby. Nedaleko městečka se nachází poutní místo Provodov.

Historicky určitě nejbohatší je zajisté okolí Uherského Hradiště. Toto regionální centrum vybízí k návštěvě městské památkové zóny, Slováckého muzea, galerií nebo třeba místního Aquaparku. Kolo nebo kolečkové brusle provětráte na rozsáhlé síti cyklostezek v blízkosti Baťova kanálu. A v sezóně můžete přijít fandit hráčům prvoligovému 1.FC Slovácko.
Archeologicky zajímavé lokality se z Hradiště přelévají do sousedního Starého Města a přes Modrou s fascinujícím Archeoskanzenem dále na velkomoravský Velehrad. V Kunovicích zase potěší srdce každého kluka i chlapa Letecké muzeum. Hladinu adrenalinu zvýšíte tandemovým padákovým seskokem, úchvatné a nezapomenutelné jsou balónové lety. Nad rovinou Hradišťska vyčnívá pohoří Chřiby s majestátním hradem Buchlov, v podhradí láká návštěvníky zámek Buchlovice.