Další novinky

25.04.2024  Kladno Kladenský Majáles je studentský festival na
 22.04.2024 - 28.04.2024  Brno Brno Art Week je platformou, která
19.04.2024 - 20.04.2024  Litoměřice Mezinárodní pivní festival
29.03.2024  Hrad Loket Můžete se těšit na velikonoční
26.03.2024  Mírové náměstí Zveme Vás, vaše přátele,

Svatý Valentýn - Botanická zahrada v Troji

Řada lidí miluje i svátek sv. Valentýna, i když se nejedná o český svátek. Ulice jsou zaplněné květinami, rezervovat dobrou restauraci bývá problém, vařit třeba neumíte a přesto chcete drahou polovičku překvapit a dát na sv. Valentýna originální dárek. Botanická zahradapřipravila speciální večerní program pro zamilované právě na sv. Valentýna.

Na Valentýna do Trojské botanické zahrady za zážitky i pro víno

Proč letos nespojit romantiku s exotikou a místo obvyklé návštěvy kina vzít svou drahou polovičku na procházku noční džunglí? Skleník Fata Morgana vás během okamžiku přenese do setmělého deštného pralesa a nabídne nevšední zážitek, okouzlí vůní květin a hvízdáním drobných tropických žabek. Pokud však máte v plánu romantický večer v pohodlí domova, zpříjemněte si ho přípitkem oceněným vínem z vinice svaté Kláry.

„Pro zamilované páry jsme i letos 14. února připravili speciální provázení setmělým skleníkem zakončené přípitkem sklenkou vína z vinice sv. Kláry,“ zve na neobvyklý valentýnský večer Bohumil Černý, pověřený řízením botanické zahrady. Páry se při hodinové komentované prohlídce dozvědí řadu zajímavostí z milostného života rostlin a dámy na závěr obdrží rudou růži, která k svátku zamilovaných neodmyslitelně patří.

Zájemci o valentýnské prohlídky si předem musí rezervovat místo

na e-mailu eva.novozamska@botanicka.cz. První prohlídka začne již v 18 hodin a poslední ve 20 hodin.  

K romantickému večeru ve dvou patří bezpochyby výborné víno. Vinice svaté Kláry díky své poloze a podloží produkuje vína, která každoročně dosahují špičkové kvality a získávají mnohá ocenění na soutěžích v České republice i v zahraničí. „Pro valentýnský přípitek bych z naší nabídky doporučila Rulandské modré – výběr z hroznů 2012, které se na loňské soutěži Král vín stalo vítězem kategorie červených suchých a polosuchých vín. Toto víno se skvěle hodí jako doplněk například k hovězímu steaku s karamelizovanou šalotkou,“ doporučuje Eliška Muchnová, vedoucí vinotéky sv. Klára. 

Vinice svaté Kláry nabízí širokou škálu jak odrůdových vín, tak i cuvée. Místní specialitou je slámové víno ročníku 2012 (cuvée Ryzlink rýnský + Tramín červený), které se hodí k výraznějším sýrům s modrou plísní typu Roquefort a je ideální sladkou tečkou pro příjemný večer ve dvou i jiné zvláštní příležitosti. Vína z produkce vinice svaté Kláry si můžete zakoupit pouze ve vinotéce sv. Klára umístěné v historickém viničním domku přímo na vinici. Vinotéka je pro vás otevřená denně do 17 hodin. Vína vám na přání dárkově zabalíme.

Pokud vás láká procházka noční džunglí a toužíte zažít něco výjimečného nejen na svátek svatého Valentýna, máte možnost projít se setmělým tropickým pralesem po celou zimu. Prohlídky se konají vždy v pátek a v sobotu až do 18. března. V únoru začínají od 18 hodin a v březnu od 18:30 hodin. Hodinovou procházku skleníkem Fata Morgana v doprovodu průvodce je možné objednat prostřednictvím formuláře na webových stránkách zahrady www.botanicka.cz. Zájemci by s rezervací neměli příliš otálet, většina termínů se totiž brzy vyprodá do posledního místa.

Konání akce: 

od do  
14.2.2017 (Úterý) 14.2.2017 (Úterý) 18:00