Hotel Monínec/Nová Javorka

Monínec 7, Sedlec - Prčice - Monínec ( Zobrazit mapu)

Rezervovat

Cena od 1 250 Kč

+420 314 004 539
Poslat dotaz

České středohoří Wellness Ubytování na horách Ubytování pro rodiny s dětmi

Poloha

Najdete nás na Javorové skále 70 km jižně od Prahy na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje nedaleko města Sedlec-Prčice. Monínec leží v srdci České Sibiře a kombinace jejího mikroklimatu, severní stráně a nadmořské výšky tvoří z Monínce jedinečný přírodní ledovec. Pro lyžaře i snowboardisty je zde několik sjezdovek.

 

 

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Můžete se u nás ubytovat, najíst, sportovat od rána do večera, ale také si dopřát zasloužený odpočinek. A to po celý rok.


Vyberte si ubytování podle vašich představ.

Máte raději vyloženě hotelové ubytování, nebo preferujete větší soukromí? Chcete hlavně komfort, nebo vám stačí teplá postel, kam se večer uložit? U nás najdete všechno. 

Vybírat můžete z několika možností ubytování.

Tříhvězdičkový Hotel Monínec*** s wellness centrem,

V hotelu je 84 lůžek. Hosté mohou využít wellnes, restauraci s terasou, konferenční sál a salonek. Za hotelem je prostorné parkoviště.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Novou budovu Dependance Javorka***

Nová Javorka
nabízí 8 dvoulůžkových pokojů z nichž jeden s možností přistýlky, dále jsou k dispozici 3 třílůžkové a 3 čtyřlůžkové pokoje.

V Nové Javorce najdete také 2 dvoulůžkové bezbariérové pokoje. Zároveň jsou k dispozici pokoje typu Family room, kde jsou vždy dva dvoulůžkové pokoje, každý s vlastní koupelnou a společnou předsíňkou.

Pokoje mají severní směřování oken s výhledem do údolí, na jižní straně jsou pokoje směřovány do klidného lesa.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Tradiční chatu penzionu Čertovka s přátelskými cenami pro nízkorozpočtové cestování.

Čertovka nabízí 10 pokojů ve dvou podlažích, dvou až čtyřlůžkové pokoje, z toho 4 s vlastním sociálním zařízením a 6 se společným (jedna koupelna a WC pro dva pokoje).

K Čertovce patří také parkoviště a vlastní lyžárna pro úschovu sportovních potřeb. Za příplatek můžete také využívat hotelového wellness centra, hotelové restaurace 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Apartmány s vlastní kuchyňkou situované v dolní části areálu

Apartmány Monínec nabízí jednu budovu s 8 apartmány, každý s vlastním krytým parkovacím stáním a uzamykatelnou lyžárnou, celková kapacita 40 osob. V nabídce jsou apartmány o jedné až třech místnostech, vybavené kuchyňskou linkou včetně základního vybavení. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

STRAVOVÁNÍ:

Snídaně, obědy i večeře zajišťuje vyhlášená restaurace přímo v hotelu, pro občerstvení během lyžování určitě využijete i samoobslužnou restauraci alpského typu M2 na úpatí sjezdovky.

PRO DĚTI:

Hotelový dětský koutek
Nejvhodnějším místem, které bychom u nás doporučili rodičům s nejmenšími jsou naše Terasy a tamní multifunkční hřiště, ale chápeme, že za nepřízně počasí je samozřejmě nejlepší se střechou nad hlavou. 

DALŠÍ MOŽNOSTI:

Hotel nabízí uzamykatelné skříňky ke každému pokoji, kde je možné uschovat lyžařské vybavení. V sousední Dependance Javorka je pro hotelové hosty k dispozici také půjčovna. Přímo pod hotelem naleznete multisportovní antukové kurty a v neposlední řadě hotelovou sjezdovku pro začínající lyžaře.

Hlavní sjezdovka je zhruba 100 m chůze od hotelové recepce. 

Aktivity

MOŽNOSTI V OKOLÍ:

Užijte si lyžovačku za každého počasí
Lyžování se vším co k němu potřebujete a ještě k tomu s nejmodernějším systémem zasněžování v Čechách.

Pro lyžaře i snowboardisty je zde několik sjezdovek. Na vrchol 1,2 km dlouhé sjezdovky vás vyveze čtyřsedačková lanovka. Lyžařská škola nabízí výuku dospělým i dětem ve dvou skiparcích. Samozřejmostí je absolutní zázemí s kompletním vybavením pro zimní sporty včetně půjčovny i skiservisu. Areál je navíc vybaven nejmodernější zasněžovací technologí umožňující výrobu sněhu při teplotách nad nulou. Monínec je proto ideálním místem pro lyžování nedaleko Prahy. 

Kromě sjezdového lyžování zde najdete i další zimní atrakce jako snowtubing a samozřejmostí je i možnost sáňkování a bobování. V okolí Monínce jsou pravidelně udržované a dobře značené běžkařské trasy v délce zhruba 54 kilometrů.

Pro zimní pobyty navíc:

Garance sněhu díky Snowfactory (technologie zasněžování při teplotách nad nulou)
Sleva na půjčovnu vybavení 20 %
Sleva na privátní výuku v lyžařské škole 10 %
 

Pro letní pobyty:

Terasy Monínec s dětským hřištěm a venkovním vyhřívaným bazénem
Aktivity park s více než 20 možnostmi vyžití v areálu
Animační programy pro celou rodinu
Maximální možnosti pro všechny cyklisty a bikery
Vodní radovánky v přírodním koupališti, maxiskluzavce nebo venkovním i krytém bazénu

Doprava

Autem
Nejkratší příjezd od Prahy je po dálnici D1, u Mirošovic odbočit směr Tábor - České Budějovice, ve Voticích odbočit na Sedlec-Prčice (přes Jestřebice, Arnoštovice, Heřmaničky), po projetí Prčicí v Sedlci na náměstí doleva směr Jetřichovice, kde je v obci odbočka na Monínec.

GPS souřadnice penzion
N: 49°32’37.97“ E : 14°30’58.90“
GPS souřadnice apartmány
N: 49°32’59.32“ E : 14°31’20.21“

Tip

Možnost využití pro konferenční účely.