Pension u Řehoutů

Horní Planá - Pernek 3 ( Zobrazit mapu)

Poloha

Pro vaši dovolenou Vám nabízíme apartmány v bývalém statku v obci Pernek.

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Ubytování se nachází v samém srdci Chráněné krajinné oblasti Šumava, jež nabízí svým návštěvníkům sportovních i rekreačních zážitků.

Pro vaši dovolenou Vám nabízíme apartmány v bývalém statku v obci Pernek.
Tento objekt patří do souboru hornorakouských dvor (dvorců) z konce 18. a 19.století.

Apartmány jsou umístěny v přední části statku, který stojí přímo v srdci obce Pernek na samostatném pozemku.

Jedná se o nově zrekonstruovaný statek, ve kterém jsou apartmány a byt majitele.

Okolí pensionu nabízí svým návštěvníkům množství sportovních i rekreačních zážitků.

Milovníci všech zimních sportů si opravdu přijdou na své. V okolí je velké množství běžkařských stop navazujících na trasy sousedního Rakouska a Německa, skiareál Hochficht nebo skiareál Kramolín/Lipno nad Vltavou a mimo jiné bruslařská dráha na zamrzlém Lipenském jezeře.

Z velkého dvora se po venkovním schodišti ( tzv.pavlači ) vchází na chodbu, z které je přístupný jeden 3l. a jeden 4l. apartmán.

Další apartmány jsou řešeny v samostatném bývalém letním bytě.

Vlastní vchod v průjezdu statku.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Ubytování v apartmánech - Apartmán č.1

Menší 3l. apartmán se skládá z kuchyňky (jídelní stůl, 3x židle), sociálního zařízení (WC v rámci koupelny, koupelna – sprchový kout, T+S, umyvadlo, zrcadlo, věšáky, žebřinový radiátor) a pokoje (lůžka, 2x lampička, BTV se satelitním příjmem, věšáky).

Ubytování v apartmánech - Apartmán č.2

Ve větším 4 l. apartmánu je malá chodbička, z které se dále jde na sociální zařízení (WC v rámci koupelny, koupelna - sprchový kout, T+S, umyvadlo, zrcadlo, věšáky, žebřinový radiátor), do kuchyně (rohová rozkládací sedačka, stůl, 4x židle) a do pokoje (lůžka, 2x lampička, BTV se satelitním příjmem, věšák).

Ubytování v amartmánech - Apartmán č.3

Tento apartmán je zcela samostatná část domu, má vlastní vchod ze dvora. Apartmán má 2 ložnice ( dvoulůžko + jednolůžko ), obývák s krbovými kamny, vybavenou kuchyň, koupelnu s velkou rohovou vanou a dvěma umyvadly. Vedle koupelny je ještě malá ložnice s dvoulůžkem. Celková výměra je 98 m2. Vhodné pro dvě rodiny nebo větší skupinu lidí ( sportovců ). Silvestrovské oslavy jsou zde velice oblíbené.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

DALŠÍ MOŽNOSTI:

V létě je na uzavřeném dvoře napuštěn bazén hluboký 96 cm s pískovou filtrací. Je umístěn na velice slunném místě, takže voda je za 3 dny velice příjemná :-)

Od jara do podzimu je postavena trampolína o průměru 290 cm

- Pískovitě je řešeno pod střechou bývalého seníku, tudíž si děti mohou hrát i při nepřízni počasí venku.

- Obrovskou výhodou je uzavřený dvůr. Psi návštěvníci :-), nemohou utéct a děti jsou při hrách také mimo dosah vozovky.

- Za stodolou je pro ubytované ohniště a velký pozemek pro míčové hry.

- Nabízíme také společenskou místnost, která se dá využívat jak při nepřízni počasí tak k různým oslavám večírkům apod. Ráno se zde podává snídaně v podobě švédského stolu.

- Ubytovaným také poskytujeme k zapůjčení zahradní gril včetně veškerého paliva

- Pro rodiny s menšími dětmi máme k zapůjčení dětskou postýlku ( celkem 2 ), dětskou židličku (2)nebo na pěší tůry dětskou krosnu CHICO do 20 kg .

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

CENÍK UBYTOVÁNÍ 2024:

NA APARTMÁNECH JE ZÁKAZ KOUŘENÍ !!!

REZERVACE
kliknutím na odkaz

O cenách služeb a ubytování se informujte na tel. čisle: +420 725 391 397

Aktivity

MOŽNOSTI V OKOLÍ:

Tipy na výlety

OD JARA DO PODZIMU
Nová asfaltová cyklostezka podél Lipna z Horní Plané přes Novou Pec do Stožce bývá hodnocena jako jedna z nejlepších tras pro in-line bruslení v Čechách. Výlet lze prodloužit až do Nového údolí a zpět.

Sjezd horní části Vltavy, která prochází přírodní rezervací, je krásným vodáckým zážitkem. Několikahodinový sjezd řeky mezi Soumarským mostem a Novou pecí je vhodný i pro příležitostné vodáky a začátečníky. V penzionu je možné si zapůjčit kanoe i zajistit dopravu vodáků.

Koupání v Lipně je možné 1,5 km od penzionu na písečné pláži v Horách. Další upravené pláže jsou lépe dostupné na kole nebo autem - Horní Planá, Černá v Pošumaví (tobogán, půjčovna windsurfů, loděk a šlapadel).

Skutečnou raritou této šumavské oblasti je Schwarzenberský kanál (www.schw-kan.com). Desítky kilometrů této unikátní soustavy kanálů na plavení dříví byly podle návrhu lesního inženýra Josefa Rosenauera vybudovány na konci 18. a na začátku 19. století. Kanál sloužil svému účelu ještě v roce 1962. V nedávné době byly některé části znovu obnoveny a plavení dříví v průběhu léta je vyhledávanou turistickou atrakcí. Pozvolné široké cesty podél kanálu slouží v létě cyklistům a v zimě běžkařům.

V ZIMNĚ
V zimním období nabízí lipenské jezero i výjimečnou možnost bruslení na 15km dlouhé přírodní udržované bruslařské dráze s nástupním místem ve Frymburku až do Lipna nad Vltavou nebo při dobrých zimních podmínkách z Černé v Pošumaví do Horní Plané někdy až pod Pernek

V zimě je možné se v Nové Peci napojit na pravidelně upravované běžkařské stopy vedoucí kolem Schwarzeberského kanálu, Lipenského jezera a přes šumavské hřebeny do Rakouska i Bavorska.

Asi 20 minut jízdy osobním autem je vzdálen hraniční přechod do Rakouska „Zvonková - Schöneben". Přechod je k dispozici pro pěší, cyklisty a osobní automobily a rozšiřuje tak možnosti rekreace a výletů i do rakouské části šumavských hor.

V zimě je možné takto pohodlně využít rozsáhlou síť až 70km denně upravovaných běžkařských tratí pro klasiku i bruslení ve výšce 900 - 1200 m.n.m. Doporučené trasy:

rodinná vyjížďka: Schöneben - Alpenblick - Moldaublick - Schöneben
(příjemný 6,5km dlouhý okruh s převýšením 131m a možností výstupu na rozhlednu Moldaublick) náročnější okruh 13km z Hochfichtu na Schöneben a zpět, převýšení 526m
16 km okruh Schöneben - Alpenblick - Grünwald a zpět s převýšením 385m
Za vstup do běžeckých tras se na Schönebenu vybírá poplatek na úpravu tratí - 2,5 EUR.