Penzion a restaurace U Třeboňského kola

Táboritská 65, Třeboň ( Zobrazit mapu)

Poloha

Penzion Vás uvítá téměř v centru lázeňského města Třeboně mezi lázněmi AURORA a BERTA s množstvím obchodů a restauraci v blízkém okolí.

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Penzion U Třeboňského kola najdete v jižních Čechách, v lázeňském městě Třeboň.

Patříme mezi penziony v Třeboni s nabídkou levného rodinného ubytování.

Jsou pro vás připravené útulné pokoje s vlastním sociálním zařízením.

Součástí penzionu je i restaurace v přízemí, ve které můžete ochutnat Třeboňské rybí speciality a českou kuchyni.

Připravena je i možnost parkování na zahradě u penzionu.

Na zahradě najdete také kryté posezení a prostor pro děti.

V průběhu dovolené v Třeboni jsme pro vás připravili komfortně vybavené dvou až čtyřlůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím.

Dále můžete využít ubytování v apartmánech, ideální pro rodiny s dětmi.

Vybavení ubytování
Kapacita penzionu je celkem 50 lůžek. Je vhodný pro dovolenou několika rodin, skupiny přátel či firemní setkání.

Všechny pokoje a apartmány jsou plně vybavené, mají vlastní koupelnu a WC, k dispozici je také TV a internetové připojení.

Každý pokoj má svůj vstup do předsíně z chodby penzionu, kde jsou k dispozici skříňky a věšáky. Z předsíně se pak vstupuje do pokoje nebo do koupelny. Samozřejmostí jsou lůžkoviny a povlečení.

DÁLE K DISPOZICI:

K dispozici jsou dvě společné kuchyně, které jsou plně vybavené el. spotřebiči (lednice, rychlovarná konvice, mikrovlná trouba a základní nádobí).

Pokoje a apartmány jsou nekuřácké.

Parkování
V termínu od 1.září do 28.června pobyty 7 a více nocí ZDARMA ostatní za poplatek 100Kč/den. V termínu od 29. června do 31. srpna za poplatek 100 Kč/den (všichni, kapacita omezena nutná rezervace).

Ubytování v novém čtyřlůžkovém apartmánu

Připravili jsme pro Vás tři rodinné dvoupokojové čtyřlůžkové apartmány. Apartmány se skládají ze dvou ložnce od sebe oddělených uzavíratelnými dveřmi, kuchyňským koutem vybaveným lednicí, rychlovarnou konvicí, mikrovlnnou troubou vč. základního nádobím, vlastní sociální zařízení a bezdrátovým WiFi připojením.

Zahrada 
Pro nadcházející léto jsme pro Vás připravili venkovní kryté posezení na nové zahradě za penzionem. Zde také najdete prostor pro parkování Vašich aut.

Stravování v penzionu
Ubytování nabízí našim hostům bohaté snídaně. Snídaně poskytujeme v době od 8:30 do 9:00 hodin. Součástí penzionu je i restaurace U Třeboňského kola, kterou můžete využít pro večeře.

Služby pro hosty v penzionu Třeboň U Kola:

- pro hosty ubytování Třeboň jsme připravili bezdrátové INTERNETOVÉ připojení WiFi
- připravujeme vydatné snídaně (na objednávku rádi zajistíme)
- úschova kol v uzamykatelné kolárně
- najdete zde i prostor pro parkování Vašich aut
- V termínu od 1.září do 28.června pobyty 7 a více nocí ZDARMA ostatní za poplatek 100Kč/den.
- V termínu od 29. června do 31. srpna za poplatek 100 Kč/den (všichni, kapacita omezena nutná rezervace).
- posezení pod slunečníky ve stylovém dvoře penzionu
- dárkový poukaz na pobyt v penzionu Třeboň U Kola
- součástí objektu ubytování je >> restaurace U Třeboňského kola s možností teplých večeří
- od 1. září do 30. června Vám na požádání po přechodzí domluvě ZDARMA zajistíme odvoz z/na vlakového a autobusového nádraží (při platbě za ubytování nad 4.000 Kč)
- kapacita penzionu je 50 lůžek - ideální pro větší skupiny lidí - firmy nebo více rodin s dětmi
- rodinný přístup a pohodlí jako doma
- zajištění ubytování pro firmy, firemní školení

Aktivity

MOŽNOSTI V OKOLÍ:

Město Třeboň

Město Třeboň se nachází v krásné a čisté krajině Jižních Čech, v půli cesty mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem. Celá oblast je pro cyklisty a turisty známá jako Třeboňsko. Histrorické centrum města nabízí všem návštěvníkům města bohaté kulturní a gastronomické vyžití. Při dovolené v Třeboni můžete navštívit tyto památky a projít se historií Třeboně. Ubytování v Třeboni najdete v našem penzionu U Kola, který se nachází v docházkové vzdálenosti od těchto zajímavých staveb.

Celé Třeboňsko je protkáno hustou sítí cyklostezek a díky svému rovinatému terénu se stalo velice oblíbeným místem pro relaxaci a aktivní odpočinek.

Třeboňský zámek

Třeboňský zámek patří k největším zámeckým komplexům v České republice. Uvnitř najdete více než 100 místností. V zámku najdete celkem 3 prohlídkové trasy. Do zámeckého nádvoří nebo zámeckého parku vstoupíte přímo z Masarykova náměstí. Projít si můžete krásné zámecké nádvoří a rozlehlou zahradu, chcete-li park. V parku můžete relaxovat a ležet na trávě. Na zámku se v létě koná spoustu kulturní akcí, koncertů a divadel.

Kostel Panny Marie královny a Sv. Jiljí
Nachází nedaleko hlavního třeboňského Masarykova náměstí, v Husově ulici. Uvnitř najdete sochu Třeboňské madony, která patří mezi největší cennost kostela, dále pak 5 oltářů, dvě gotické kaple, gotickou křížovou cestu. Byl postavený v letech 1367 – 1387.

Schwarzenberská hrobka
Schwarzenberskou hrobku najdete poblíž parku u rybníka Svět, necelé 2 km od třeboňského Masarykova náměstí. V hrobce je uloženo 26 rakví šlechtického rodu Schwarzenberků, v průběhu roku se zde konají různé koncerty i jiné kulturní akce. Každý den mimo pondělí ji můžete navštívit. Prohlídky jsou každou půl hodinku, mimo polední doby.

Radniční věž s muzeem
Muzeum najdete v prvním patře historické radniční budovy na Masarykově náměstí. Část svých prostro má také v radniční věži. Prohlédnout si můžete typický měšťanský pokoj nebo expozici Staré školy.

V letních měsících město Třeboň nabízí řadu kulturních zážitků, jako jsou různé slavnosti (historické, lázeňské, vodnické), koncerty, divadelní představení, výstavy apod..

Expozice přírody v zámku
Celá expozice je kombinací dvojrozměrných exponátů (fotografie, kresby, mapy, texty) a trojrozměrných dioramat a modelů. Dozvíte se také o historii a technických zajímavostech třeboňského rybníkářství, nebo třeba za zvuků lesa a rybníku projdete podél mokřadů, mlází a tůněk s vydří norou.