Pension u Stašáků

Vysoká Lípa 118, Jetřichovice ( Zobrazit mapu)

Poloha

Náš pension se nachází v samém srdci Národního parku České Švýcarsko, v obci zvané Vysoká Lípa.

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Náš pension se nachází v klidném prostředí v samém srdci Národního parku České Švýcarsko na samém konci obce Vysoká Lípa.


Jsme rodinný pension, ve kterém se bude cítit každý jako doma.

Celková kapacita:
17 (lůžek)

Lůžka:

3x 2 lůžkový pokoj
1x 3 lůžkový pokoj
2x 4 lůžkový pokoj

VYBAVENÍ POKOJŮ:

Pokoje jsou standardně vybaveny:

- rádiem
- soc. zařízení je přímo na patře (WC, sprchový kout nebo vana, umyvadlo)

Ve všech pokojích je možné se připojit na internet.

Stravování:
 
Součástí objektu je stylová restaurace s TV, minutkovými jídly a širokým výběrem nápojů, ovocných pohárů a moučníků. (snídaně, večeře).

DALŠÍ MOŽNOSTI:

V letním období možnost posezení na venkovní terase či zahrádce.

Možnost opékání, rožnění.

Parkovat můžete přímo před objektem na vyhrazeném parkovišti.

Autobusové spojení:
500 m – Vysoká Lípa, hotel Lípa
Vlakové spojení:
17 km – Česká Kamenice 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

CENÍK UBYTOVÁNÍ 2022:

LÉTO - ceny za ubytování:

420 Kč/osoba/noc/snídaně
500 Kč/osoba/noc/polopenze

ZIMA - ceny za ubytování:

420 Kč/osoba/noc/snídaně
500 Kč/osoba/noc/polopenze




Aktivity

MOŽNÉ AKTIVITY V OKOLÍ:


Zimní aktivity:
běžky, pekáčování, sáňkování, sjezdové lyžování. Zimní sportovní areál v Jiřetíně pod Jedlovou – nabízí běžkařské tratě o různých délkách, jeden lyžařský vlek na Tolštejn dlouhý 700 m s převýšením 145 m, větší vlek na Jedlovou (774 m) je dlouhý 1200 m s převýšením 260 m. Z Jedlové vedou dvě sjezdovky.

Letní aktivity:
Letní aktivity: Výchozím místem pro výlety do nejnavštěvovanější části Labských pískovců je Hřensko, ležící na soutoku Labe s Kamenicí. Skládka dřeva a vorařská krčma jsou zde připomínané už v roce 1445. Z Hřenska se můžeme vydat právě k největším atrakcím Labských pískovců - do Divoké a Tiché soutěsky nebo na Pravčickou bránu, největší skalní most ve střední Evropě o výšce 16 m a rozpětí 26 m. Dále můžete navštívit zbytky skalních hrádků Šaunštejn a Falkenštejn, překrásnou vyhlídku do labského údolí Růžového hřebenu, Kyjovské údolí na říčce Křinici nebo roubené hrázděné domy ve Vysoké Lípě. Stejně pritažlivá jsou místa jen mírně vzdálenější, avšak pohodlně dostupná na kole či autem: Město Děčín s unikátní Růžovou zahradou a termálním koupalištěm. Kouzelný goticko-renesanční zámek Benešov. Bizarní skalní město Tiské stěny. Jetřichovice, rázovitá rekreační obec s vynikajícím koupáním. Nový Bor s prohlídkou výroby světoznámého skla. To je jen několik z mnoha možností atraktivních výletů. Tři naučné stezky - návštěvníky seznamují se zdejší přírodou - skalními výtvory, rostlinstvem, živočišstvem a nabízejí jim nádherné scenérie s výhledy až do Saska. Jsou to NS Jetřichovické stěny (z Jetřichovic do Vysoké Lípy), NS Přátelství ČR-SRN (z Hřenska přes Pravčickou bránu, Meznou a soutěsky zpět do Hřenska) a NS Růžová (z Růžové okolo Růžovského vrchu k Dolskému mlýnu, Kamenické Stráně přes Pastevní vrch zpět do Růžové).