Penzion Jiřinka

Velká Morava 133, Králíky - Dolní Morava ( Zobrazit mapu)

Rezervovat

Cena od 875 Kč

+420 601 569 735, + 420 607 018 028
Poslat dotaz
www.penzionjirinka.cz

Wellness Ubytování na horách Ubytování pro rodiny s dětmi Chaty a chalupy

Poloha

Penzion Jiřinka se nachází na konci obce Dolní Morava. Má jedinečnou polohu u sjezdovek, které jsou vzdálené pouze 200m! Nachází se tedy v centru dění, ale zároveň je oázou klidu.

Jiřinka se skládá z hlavní budovy penzionu s dvanácti apartmány, dále ze čtyř chat Depandance, jedné chaty celodřevěné a nově, od léta roku 2016, z apartmánového domu pro rodinnou rekreaci Slunečník, který disponuje osmi apartmány. 

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Penzion Jiřinkase nachází na konci obce Dolní Morava. Má jedinečnou polohu u sjezdovek, které jsou vzdálené pouze 200m! Nachází se tedy v centru dění, ale zároveň je oázou klidu.

Jiřinka se skládá z:

- hlavní budovy penzionu s dvanácti apartmány
- čtyř chat Depandance
-  jedné chaty celodřevěné
- apartmánového domu pro rodinnou rekreaci Slunečník, který disponuje osmi apartmány.

APARTMÁNY V HLAVNÍ BUDOVĚ:

Dvoupokojový apartmán skládající se z ložnice a obývacího pokoje, který je spojen s plně vybavenou kuchyňkou, disponuje vlastní toaletou a koupelnou se sprchovým koutem.

Kvalitní matrace a špičkové odhlučnění v podobě akustických příček, padacích prahů ve vstupních dveřích a hlukově izolované odpadní roury poskytnou klidný, komfortní a ničím nerušený spánek až 4 osobám a je zde i možnost zapůjčení dětské postýlky. V každém apartmánu je LCD televize, trezor, telefon, fén a Wi-Fi. V kuchyňce najdete indukční desku, rychlovarnou konvici, mikrovlnku, lednici a veškeré potřebné nádobí.

Apartmán je doplněn drobnými vychytávkami, které nejsou na první pohled patrné, nicméně hostům zpříjemňují jejich pobyt u nás. Jedná se například o podlahové topení, speciální prostory pro sušení oblečení, dešťové sprchy nebo LED světla s pohybovým senzorem, která v noci člověka bezpečně dovedou na toaletu či do koupelny bez nutnosti rozsvítit světlo.

APARTMÁNY VE SLUNEČNÍKU:

Nejnovější a nejhonosnější ubytování kombinující typ apartmánů Superior a chatek Depandance, jehož název je odvozen od všeříkajícího půdorysu. Slunečník nabízí osm apartmánů o různých kapacitách od dvou do šesti osob.

Každý apartmán má svou vlastní, zastřešenou terasu, krb, plně vybavenou kuchyň, oddělenou koupelnu a WC a vlastní parkovací místo v podzemní garáži domu. Vše je vkusně a nevtíravě designově zařízeno a koresponduje s celým areálem a prioritně s okolní přírodou. Proto jsou apartmány zdobeny fotografiemi s motivy přírodních scenérií z okolí Králického Sněžníku. Pro maximální klid a soukromí jsou jednotlivé apartmány odděleny akustickými příčkami a je odhlučněna kanalizace.

Hosté Slunečníku mohou využívat všech výhod penzionu Jiřinka.

CHATY DEPANDANCE:

Domácí prostředí a soukromí doplněné všemi výhodami penzionu. Chaty jsou ideální pro větší skupiny lidí nebo početnější rodiny. Nabízí totiž pro svou samostatnost maximální soukromí a dostatek prostoru pro ty, kteří chtějí být spolu.

Plně vybavená kuchyň vybízí k ukuchtění společné večeře pro celou partu. Večer se zatopí v krbu, hrají se karty a koštuje se víno třeba až do rána, protože domeček je celý Váš. Osmi až desíti osobám je k dispozici velký obývací pokoj s kuchyní, dvě až tři ložnice a dvě koupelny, jedna se sprchovým koutem a druhá s vanou včetně vysoušeče vlasů. Kuchyň je vybavená horkovzdušnou troubou, myčkou na nádobí, sklokeramickou deskou, mikrovlnkou, rychlovarnou konvicí, velkou lednicí s mrazákem a veškerým potřebným nádobím. Součástí obývacího prostoru je romantický krb, velká LCD televize a kvalitní Wi-Fi síť. Každá chatka má svou garáž a dřevo připravené do krbu.

chata rozměr typ půdrysu
Terezka 89 m2 Helenka – 1. NP, 2. NP + garáž
Rozárka 89 m2 Helenka – 1. NP, 2. NP + garáž
Natálka 89 m2 Helenka – 1. NP, 2. NP + garáž
Helenka 111 m2 Helenka – 1. NP, 2. NP, sklep

CHATKA MEZI SMRKMI:

Tato dřevem provoněná roubenka nadchne především milovníky přírody, jelikož se nachází doslova „mezi smrky". Skládá se z prostorné světnice, kuchyně vybavené mikrovlnkou, sklokeramickou deskou a nádobím, koupelny se sprchovým koutem a dvou ložnic. Pohodlně se zde vejde až sedm osob a obzvlášť děti ocení dostatek prostoru na hraní. Umístění chaty poskytuje jejím obyvatelům maximální soukromí, zároveň se ale chata nachází v těsné blízkosti penzionu, takže hosté ubytovaní na chatě nejsou připraveni o jeho služby.

Dřevěná chaloupka je tak trochu parodií na nezapomenutelný film „S Tebou mě baví svět". Za okny ve smrčí štěbetají ptáci, venkovní gril si koleduje o skvělou grilovačku, večer je najednou dostatek času si spolu povídat a vnímat kouzla a energie okolní přírody.

STRAVOVÁNÍ:

Tradiční česká kuchyně podávaná v tematickém prostředí. Dolnomoravskou atmosféru vnáší do prostoru restaurace krb, vodopád symbolizující nedaleký pramen řeky Moravy a panoramatický výhled na hřebeny hor. Restaurace je rovněž takovou malou galerií skýtající všechny fotografie, jež jsou dekoracemi jednotlivých apartmánů penzionu.

Hosté ubytovaní v budově penzionu Jiřinka mají snídaně zahrnuty v ceně. Hosté chat a Slunečníku si mohou snídaně na penzionu doplatit. Je zde i možnost připlacení polopenzí, na požádání se dají připravit rauty, svačiny na výlety či diety. V létě restaurace nabízí také jídla připravená na venkovním grilu. Součástí restaurace je prostorná zahrádka, takže každé jídlo může být obloženo slunečními paprsky.

Můžete sledovat děti, jak si hrají na hřišti, či nechat drahou polovičku, ať se smaží na sluníčku u bazénu, zatímco se na Vás z talíře směje grilovaná krkovička a v ruce držíte orosené pivečko.

VINNÝ SKLEP:

Náš vinný sklípek zůstává věrný názvu Dolní Morava, neb Vás svým obsahem, atmosférou i druhy vín zavede na jih Moravy, pod bělostná bradla Pálavy, kde se horké slunce snoubí s pracovitým lidem a láskou k dobrému vínu.

Nabídka našeho sklípku zahrnuje všechny čtyři moravské vinařské podoblasti, to jest podoblast znojemskou, mikulovskou, velkopavlovickou a také slováckou. Rádi a hrdě se pyšníme tím, že ve sklípku máme mimo jiná vína také vinné klenoty Jožky Valihracha, šampiona světového kalibru, jehož vína z krumvířských vinohradů dosahují výšin Olympu.

Tu správnou atmosféru tu sám velký Dionýsos či Bakchus, veselý bůh vína, jak známe z řecké mytologie, jehož dřevořezba zdobí stěnu této dolnomoravské rarity.

WELLNESS:

Tělo i mysl můžete hýčkat v našem privátním wellness, kdy budou prostory celého wellness vyhrazeny pouze pro Vás. K dispozici je Vám kombinovaná finská a infrasauna, parní sauna, vyhřívaná římská lavice a vířivka s panoramatickým výhledem do údolí. Romantickým duším na přání připravíme do naší oázy klidu lahev vína či sektu a vířivku obložíme svíčkami.

V zimních měsících saunování v našem wellness přímo vybízí k tomu vyjít ven na terasu a zchladit se v bazénu.

BAZÉN:

Slaná voda a protiproud dělají z našeho vyhřívaného venkovního bazénu skromnou náhražku moře položenou uprostřed hor. Ačkoliv je náš bazén vyhřívaný, je v provozu pouze v letních měsících.

Dbáme o bezpečí Vašich dětí, a proto na Jiřince najdete spoustu drobných detailů, které však mají ve výsledku velký podíl na tom, že si u nás děti neublíží, když jsou chvíli bez dozoru. Jednou takovou vychytávkou je i jednosměrný zámek při vstupu do bazénu, který děti sice nechá projít směrem od bazénu, avšak do bazénu se bez pomoci dospělého nedostanou. Nemusíte se proto bát toho, že by se děti koupaly bez Vašeho vědomí. 

SPORTOVNÍ HŘIŠTĚ:

Volný čas pomůžeme naplnit i sportovcům a to nejen těm rekreačním, kteří si u nás mohou zahrát tenis o stěnu či přes síť, volejbal, fotbal či nohejbal s tím, že veškeré vybavení (sítě, rakety, míče, branky apod.) si u nás mohou půjčit. Pro ty, jež preferují poněkud pasivnější sportovní aktivity, je zde k zapůjčení pétanque.

Na tomto multifunkčním hřišti si lze v podstatě zahrát téměř všechny míčové sporty, snad kromě vodního póla, od toho ale máme bazén.

DĚTSKÉ HŘIŠTĚ:

Naše funkční hřiště je v naprosté harmonii s okolní přírodou, jelikož bylo vytvořeno právě na její motivy. Herní prvky v podobě cvrčka, mravence, stébel trávy a stromových věží byly navrženy jednak tak, aby korespondovaly s místní krajinou, ale hlavně aby rozvíjely fyzické schopnosti, kreativitu a představivost dětí. Malí kutilové ku příkladu ocení pískovou laboratoř, která posouvá obyčejné pískoviště do vyšších sfér hraní. Celé hřiště je oplocené, takže se Vám drobotina nerozuteče, když ji na chvíli spustíte z očí, maximálně se včlení do stáda našich koziček, ke kterým je volný přístup

Nezbednosti mohou děti za každého počasí tropit i v naší dětské herně, kde je herní atmosféra umocněna malbou na motivy Knihy džunglí.

O bezpečí svých dětí nemusíte mít starosti. Prakticky je sice spustíte z očí, dění v dětské herně však můžete sledovat na televizní obrazovce umístěné v restauraci.

PROSTORNÁ TERASA S OHNIŠTĚM:

Součástí venkovního oploceného areálu je i posezení s ohništěm, kde si můžete na ohni připravit nějakou baštu, zatímco děti dovádějí u bazénu či na hřišti. Špekáčky a uzeniny od místního řezníka je možno si objednat v restauraci, kde Vám na vyžádání připravíme oheň či naložíme maso na gril dle Vaší chuti, neb není mnoho lepších požitků než flák grilovaného masa s dobrým pivem či vínem doplněný pohledem na hory. Pro mistry grillu máme k dispozici speciální kovanou pánev na grilování veškerých mas a zeleniny, anebo si můžete na maso obtisknout krásnou mřížku přes masivní rošt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

CENÍK UBYTOVÁNÍ 2017:

POBYTOVÉ BALÍČKY
kliknutím na odkaz  

Ceník apartmánu standard
2 osoby / další dospělý / dítě 3-15 let

červen, červenec, srpen ... 2 700 Kč / 900 Kč / 500 Kč
duben, květen, září, říjen, listopad ... 1 900 Kč / 700 Kč / 500 Kč
prosinec, leden, únor, březen ... 2 500 Kč / 800 Kč / 500 Kč

Ceník apartmánu Superior
2 osoby / další dospělý / dítě 3-15 let

červen, červenec, srpen ... 3 000 Kč / 900 Kč / 500 Kč
duben, květen, září, říjen, listopad ... 2 100 Kč / 700 Kč / 500 Kč
prosinec, leden, únor, březen ... 2 600 Kč / 800 Kč / 500 Kč

Ceník apartmánu Superior Plus

2 osoby / další dospělý / dítě 3-15 let

červen, červenec, srpen ... 3 100 / Kč 900 Kč / 500 Kč
duben, květen, září, říjen, listopad ... 2 200 Kč / 700 Kč / 500 Kč
prosinec, leden, únor, březen ... 2 600 Kč / 800 Kč / 500 Kč

dětská postýlka: 50 Kč/noc
pes: 250 Kč/noc
příplatek za wellness set pro 1 os. (župan + pantofle): 150 Kč/pobyt

Ceník velkého rodinného apartmánu

2 osoby / další dospělý / dítě 3-15 let

červen, červenec, srpen ... 3 300 Kč / 900 Kč / 500 Kč
duben, květen, září, říjen, listopad ... 2 400 Kč / 700 Kč / 500 Kč
prosinec, leden, únor, březen ... 3 000 Kč / 800 Kč / 500 Kč

dětská postýlka: 50 Kč/noc
pes: 250 Kč/noc
příplatek za wellness set pro 1 os. (župan + pantofle): 150 Kč/pobyt

Ceník Slunečníku

2 osoby / další dospělý / dítě 3-15 let

červen, červenec, srpen ... 3 000 Kč / 900 Kč / 500 Kč
duben, květen, září, říjen, listopad ... 2 100 Kč / 700 Kč / 500 Kč
prosinec, leden, únor, březen ... 2 600 Kč / 800 Kč / 500 Kč

Ceník chaty Depandance

4 osoby / každá další osoba

červen, červenec, srpen ... 4 000 Kč / 400 Kč
duben, květen, září, říjen, listopad ... 3 200 Kč / 400 Kč
prosinec, leden, únor, březen ... 4 500 Kč / 400 Kč

dětská postýlka: 50 Kč/noc
pes: 250 Kč/noc
příplatek za wellness set pro 1 os. (župan + pantofle): 150 Kč/pobyt

Ceník chatky Mezi smrky

4 osoby / každá další osoba

červen, červenec, srpen ... 3 400 Kč / 400 Kč
duben, květen, září, říjen, listopad ... 2 600 Kč / 400 Kč
prosinec, leden, únor, březen ... 4 000 Kč / 400 Kč