Apartmány Na Rozcestí

Lomnice nad Popelkou - Košov 63 ( Zobrazit mapu)

Rezervovat

Cena od 1 399 Kč

+420 775 081 472
Poslat dotaz
apartmanykosov.cz

Český ráj Ubytování na horách Ubytování pro rodiny s dětmi Golf Chaty a chalupy Levné ubytování

Poloha

Naše apartmány se nachází v Lomnici nad Popelkou, konkrétně v části, která se nazývá Košov. Cca 3 km od nás se tyčí hora Tábor s rozhlednou ze které si můžete prohlédnout krásy Českého ráje.

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Vítejte v apartmánech "Na Rozcestí".

Nabízíme Vám luxusní a moderní ubytování v přírodě na hranici Českého ráje a Krkonoš.

Nabízíme ubytování ve 2 moderních čtyřlůžkových apartmánech s možností jedné přístýlky.

Apartmány se nachází v obci Košov u Lomnice nad Popelkou na rozcestí Zlaté stezky Českého Ráje a zároveň v Podkrkonoší.

Nedaleko ubytování ale najdete mnohem více zajímavých turistických destinací, např. Lomnické skokanské můstky, hora Tábor, Lomnické venkovní koupaliště, Prachovské skály a Hruboskalské skalní městečko, historické a pohádkové město Jičín, hrad Kost, zámeček Humprecht, zámek Hrubá Skála a mnoho dalšího. 

Apartmány jsou plně vybavené pro možnost vlastního vaření. Venku je připraveno posezení a ohniště. 

VYBAVENÍ APARTMÁNŮ:

V rámci ubytování nabízíme dva plně vybavené apartmány každý se čtyřmi lůžky (+ možnost jedné přistýlky v podobě rozkládacího gauče)

Spodní i vrchní patro
je vybaveno stejným nábytkem, rozdíl je pouze v barevném provedení.

V apartmánu naleznete kompletně vybavenou kuchyň, čtyřlůžkovou ložnici, obývací pokoj, moderní koupelnu se sprchovým koutem, ale také stolní hry a hračky pro děti.

Dále plně vybavená kuchyň, pohodlný obývací pokoj a stylová koupelna. 

Pro oba apartmány platí přísný zákaz domácích mazlíčků a kouření !!!

Při příznivém počasí je možnost využít grill.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

CENÍK UBYTOVÁNÍ 2022:

Říjen – květen
1-2 osoby/noc ... 1.399 Kč
3 osoby/noc ... 1.599 Kč
4 osoby/noc ... 1.799 Kč
+přistýlka ... 200 Kč/noc

Červen – září
1-2 osoby/noc ... 1.599 Kč
3 osoby/noc ... 1.799 Kč
4 osoby/noc ... 1.999 Kč
+přistýlka ... 200 Kč/noc

Ceny jsou včetně poplatků a energií.

Při rezervaci na víkend nelze rezervovat apartmán jen na jednu noc. Akceptovány budou pouze rezervace na celý víkend (pá-ne).

Uvedené ceny jsou v Kč a jsou konečné (včetně všech poplatků za elektřinu,plyn,vodu a pod.)

Pro oba apartmány platí přísný zákaz domácích mazlíčků a kouření !!!

Aktivity

ZAJÍMAVOSTI V OKOLÍ:

Návštěva pohádek

Máte rádi pohádky? Za pouhých patnáct minut jízdy autem můžete být s Rumcajsem, Mankou a Cipískem v pohádkovém městě Jičín a vychutnávat si památky města s bohatou historií, setkat se s hrozivým drakem, či se kochat výhledem z Valdické brány na pestré okolí a Valdštejnské náměstí.

5 minut od města můžete nalézt vrch Zebín dosahující výšky 399 m na jehož vrcholu Vás čeká rozhled po celé jičínské kotlině, barokní kaplička sv. Máří Magdalény a za dopré viditelnosti pohled na Prachovské skály, Tábor, Valdice, Vetiš nebo Kumburk.

Hrady a Zámky
Vypravte se na pouť po hradech a zámcích v našem okkolí.Můžete navštívit zříceninu gotického hradu Kumburk. Za 30-ti leté války jej zpustošili Švédové a roku 1688 byl zbořen na rozkaz císaře Leopolda I. Kvůli několika pověstem (např. podle jedné z nich je zde ukryt poklad střežen kohoutem s ohnivýma očima ) navštívil zříceninu básník Karel Hynek Mácha. A proto je zde umístěna jeho pamětní deska.

Jedním ze symbolů českého ráje je bezpochyby lovecký zámeček Humprecht ze 17. soletí zajímavý především svým unikátním tvarem. Uprostřed se naléza 16 metrů vysoká hodovní síň s výbornou akustikou, ve které se často konají koncerty či svatby. Zámeček má svou stálou expozici v mísnostech kolem hodovní síně a ve druhém patře potom expozici muzea města Sobotky. Z věže je pěkná vyhlídka na celý zdejší kraj.

Připojte se k více než šedesáti tisícům návštěvníků ročně a podívejte se na hrad Valdštejn vzdáleného zhruba 20 km od našich apartmánů. Jeden z nejstarších hradů v našem okolí byl postaven kolem roku 1260 a je to jedna z nejdříve zpřístupněných památek u nás. Okolí hradu je protkáno sítí turistických cest s vyhlídkami.

Hrad Kost je je ním z nejzachovalejších, nejvýznamějších, ale také posledních středověkých hradů na území České republiky. V součastnosti je otevřen pro návštěvníky od dubna do řína a nabízí 4 prohlídkové okruhy stálých expozic. Jeden z okruhů je zde připraven pro děti, které s princeznou Karolínkou poznají pohádky z Kosti a okolí. Další z okruhů se středověkou mučírnou, věží, historií hrdelního práva je pro ty odvážnější a pány určitě zaujme prohlídka hospody na hradě.

Naše okolí je doslova poseté hrady, zámky a historickými památkami, ale poslední kterou zmíníme zde, je zřícenina gotického hradu Trosky ze 14. století. Při prohlídce máte možnost seznámit se s historií hradu. Můžete využít hradní vyhlídky pod věží Panna a po starém nedokončeném schodišti následovaném nově postaveným přístupovým schodištěm se dostanete do druhé vyhlídky v ochozu věže Baba.

Prachovské skály
Prachovské skály jsou jednou z nejznámějších oblastí Českého ráje, kde o tipy na výlety není nouze. Zdejší turistika má kořeny sahající daleko do minulosti. Krásná příroda a široké možnosti horolezectví ve skalním městě jsou jedny z předností, které zdejší turistika nabízí. Mezi tipy na výlet patří např. dva prohlídkové okruhy. Jsou postavené tak, aby si návštěvník užil krásy, kterou skýtá zdejší příroda. Další zajímavost skalního města je procházení úzkou skalní štěrbinou „Myší díra", která vede na vyhlídky, kde se návštěvníkům naskytne pohled na celý Český ráj.