210581339

Kostelní 957/1, České Budějovice ( Zobrazit mapu)

Rezervovat

Cena od 300 Kč

+420 608747575
Poslat dotaz
www.prima-apartmany.cz

Jižní Čechy

Poloha

Objekt apartmánového domu je situován v klidné části obce s výhledem do krajiny. Jedná se o nově, ve vyšším standardu zrekonstruovanou původní zemědělskou usedlost při zachování některých prvků lidové architektury. Součástí je i rozsáhlý uzavřený dvůr se zapuštěným bazénem se solárním ohřevem ( průměr 5,5 m ), zahradním grilem a trampolínou. Objekt je vhodný jak pro klidnou rodinnou rekreaci, tak i pro skupinové pobyty.

Popis

Hostům jsou k dispozici dva zcela samostatné apartmány. Větší z nich ( apartmán A ) má kapacitu až 12 lůžek. Sestává ze společenské místnosti s barevnou TV – SAT, barem odděleným zařízeným kuchyňským koutem s posezením a tří ložnic v podkroví objektu ( 1 x 3 lůžka, 1 x 4 lůžka, 1 x 5 lůžek ). Pětilůžková ložnice je vybavena vlastním kompletním sociálním zařízením se sprchou, pro tří a čtyřlůžkovou ložnici je kompletní sociální zařízení společné s rohovou vanou. V přízemí objektu je hostům k dispozici další samostatná koupelna se sprchou a 2 x samostatné WC ( 1 x s pisoárem ). 

Menší z apartmánů ( apartmán B ) má kapacitu až 9 lůžek. Sestává ze společenské místnosti s barevnou TV – SAT, zařízené kuchyně s barem odděleným posezením a tří ložnic ( 1 x 2 lůžka, 1 x 3 lůžka, 1 x 4 lůžka ). Tří a čtyřlůžková ložnice jsou situovány v podkroví objektu a mají společné kompletní sociální zařízení s vanou. Dvoulůžková ložnice je umístěna v přízemí objektu a má zcela samostatný bezbarierový přístup přímo z terasy. Je vybavena vlastní samostatnou koupelnou se sprchou a samostatným WC. Je vhodná zejména pro rekreanty se sníženou pohyblivostí a pro seniory. Hostům je ještě k dispozici další samostatné WC v přízemí objektu. Teplá voda v obou apartmánech je samozřejmostí.
Ke každému apartmánu přísluší v prostorném uzavřeném dvoře krytá veranda a kamenná terasa s posezením pod pergolou, která zajišťuje soukromí. Pro všechny hosty je k dispozici zahradní gril, trampolína a zapuštěný bazén se solárním ohřevem ( průměr 5,5 m ), který je situován v zadní části uzavřeného dvora.
Oba apartmány jsou hostům k dispozici celoročně. Jsou stylově, ale přitom moderně vybaveny. V zimním období je vytápění zajištěno krbovými kamny s teplovzdušným rozvodem, případně el. přímotopy.

Aktivity

Pod názvem Třeboňsko si každý Čech vybaví kraj rybníků, kapra a piva Regent. A opravdu, jako páteř prochází Třeboňskem řeka Lužnice, na jejímž toku a přítocích již od 14. století vyrůstaly rybníky a vodní stavby. Rybníky a jejich hráze za staletí vytvořily jedinečnou krajinu. Nyní jejich malebná zákoutí zvou k vyjížďkám, kdy i po desítkách ujetých kilometrů neustále objevujete nová krásná místa. Pískovny v okolí obce Vlkov jsou v letních měsících ideální zastávkou ke koupání.

Ponědraž je malebná jihočeská vesnička ležící na břehu stejnojmenného rybníku (140 ha) v CHKO Třeboňsko, které patří k nejcennějším oblastem střední Evropy. Najdeme zde řadu ohrožených druhů rostlin a živočichů. Obec je situována zcela mimo frekventovanější silnice a proto je zde zaručen naprostý klid. Řídká zástavba chalup sloužících převážně k rekreaci dodává místu idylickou a pohodovou atmosféru.

Doprava

Příjezd je řešen po místní komunikaci, která ústí na silnici č.24 spojující města Veselí nad Lužnicí (8 km) a Lomnici nad Lužnicí (4km).

Tip

Třeboňsko je malebným krajem rybníků, lesů a rašelinišť, oživených půvabnými siluetami středověkých městeček, venkovských kostelů a bělostných statků. Turistu zaujme region především harmonií přírody a místní architektury. Zdejší kraj je vyhledávaným turistickým cílem nejen pro své přírodní krásy, ale též pro množství historických památek, lázně a dobré podmínky pro cyklistiku a vodní sporty.

Nádherná příroda spolu s množstvím historických památek činí z Třeboňska dokonalé místo pro turistiku, cykloturistiku a rekreaci. Směle můžete vyrazit i s hůlkami a provozovat Nordic walking nebo nasadit inline brusle.