Chata na Vranovské přehradě

Chmelnice, Oslovice - Chmelnice ( Zobrazit mapu)

Poloha

Moravský Jadran, tak je oprávněně nazývána jedna z nejatraktivnějších turistických oblastí naší republiky Vranov a okolí.

Obrovské množství kulturních památek a akcí, stejně jako sportovní možnosti (turistika, cykloturistika) nabízí zdejší Národní park Podyjí.

 

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Chata se nachází v bezprostřední blízkosti přehradní nádrže (100m od písečné pláže), v malebném údolí s výhledem na zříceninu hradu Cornštejn, v rekreační oblasti Chmelnice, jedné z nejlákavějších částí Vranovské přehrady.

Rozlehlá travnato-písčitá pláž s pozvolným vstupem do vody je ideální pro koupání s dětmi.

Na své si zde přijdou i rybáři.

Kolem chaty je velký soukromý pozemek (1200m2).

Každá rodina má proto samostatné posezení a dostatek vlastního soukromí. Všechny místnosti jsou samostatně zamykatelné a přístupné zvenčí a ze společného schodiště.

Parkování pro 3 osobní vozy přímo u chaty pro ubytované zdarma (nebo také u silnice). 

Voda v celé chatě je pitná.

Společné:

- soukromé volejbalové hřiště
(vhodné na volejbal, nohejbal, ale i tenis; míč doporučujeme vzít s sebou) jen pro ubytované - vol. síť
- stolní tenis + pálky a míčky
- ruské kuželky
- nemincový stolní fotbal
- gril s udírnou
- ohniště se dřevem
- houpačka
- zahradní nábytek
- altán
- venkovní sprcha
- sklep
- 2 pramice (vše zahrnuto v ceně pobytu!!!)

Wi-fi internet v celé chatě zdarma

VYBAVENÍ CHATY:

A-PŘÍZEMÍ:
obytná místnost, rozkl. sedačka, patrová postel + postel, kuchyňská linka s nádobím, T+S voda, el. 2-vařič, rychlovar. konvic, lednice s mraz.,

Dále samostatné WC a koupelna se sprchou a pračkou pro celou chatu, v chodbě vestavné skříně, dětská postýlka a židlička.

B-PATRO:
obytná místnost, rozkl. sedačka, dvoupostel, kuchyňská linka s nádobím, el. pečící trouba, plynový varný panel, velká lednice s mrazničkou, mikrovlnná trouba, kávovar, T+S voda, rychlovar. konvice, umyvadlo, bar.TV (spousta českých i zahraničních programů), krbová kamna.  

C-PODKROVÍ:
1) obytná místnost, rozkl. sedačka a 3 postele, kuchyňská linka s nádobím, kombin. plyn+el. 2-vařič, lednice s mraz., S voda, rychlovar. konvice, umyvadlo, bar.TV (spousta českých i zahraničních programů),

2) ložnice, 4 postele

Dále samostatné WC

Aktivity

MOŽNOSTI V OKOLÍ:

LODNÍ DOPRAVA PO VRANOVSKÉ PŘEHRADĚ

Na Vranovské přehradě byla po mnoha letech obnovena lodní doprava a to jak pravidelná zastávková (parník Valentýna - oranžový), tak výletní (parník Viktorie - bílý). Pravidelné plavby budou probíhat od 27. června do 30. srpna 2009 podle jízdního řádu denně vždy od 8:30 do 19:20. Vyhlídkové plavby budou probíhat od přístaviště u hráze Vranovské přehrady (naproti cukrárně) od 1. května do 31. října 2009 a to následujícím způsobem: Denně budou probíhat až tři vyhlídkové plavby podle zájmu veřejnosti. Minimální počet osob na velký okruh je 30 a na malý okruh 20 osob.

NÁRODNÍ PARK PODYJÍ

Národní park Podyjí se nachází mezi obcí Vranov nad Dyjí a Znojmem. Vyznačuje se mimořádnými scenériemi, tvořenými pestrou mozaikou skalních amfiteátrů a srázných stěn, meandry, rozsáhlými suťovými poli a těžko prostupnými stržemi, ale i nivními loukami podél Dyje a prosluněnými lesostepmi s pestrými koberci teplomilných rostlin. Pro území je charakteristická mimořádná rozmanitost vyskytujících se živočišných a rostlinných druhů.