Penzion Dolní Morava

Králíky - Dolní Morava 24 ( Zobrazit mapu)

Poloha

Nově zrekonstruovaný penzion DOLNÍ MORAVA se nachází na začátku malebného lyžařského střediska v obci Dolní Morava. Patří do Pardubického kraje, okres Ústí nad Orlicí, rozkládající se mezi Orlickými horami a Jeseníky. Leží na úpatí Králického Sněžníku po obou stranách historické zemské hranice Čech a Moravy.

Popis

POPIS UBYTOVÁNÍ:

Nově zrekonstruovaný penzion DOLNÍ MORAVA se nachází na začátku malebného lyžařského střediska v obci Dolní Morava. Patří do Pardubického kraje, okres Ústí nad Orlicí, rozkládající se mezi Orlickými horami a Jeseníky. Leží na úpatí Králického Sněžníku po obou stranách historické zemské hranice Čech a Moravy.

Penzion je ideálním místem pro aktívní i neaktívní odpočinek a právě proto k nám přijeďte strávit nezapomenutelnou dovolenou.

Nabízíme:

- kapacita ubytování je 48 lůžek s možností přistýlky
- nabízíme ubytování ve 2, 3 a 4 lůžkových pokojích
- každý pokoj má svoje vlastní sociální zařízení
- možnost zapůjčení dětské postýlky

DALŠÍ MOŽNOSTI:

Sportovně společenská místnost:

- kapacita 50 míst
- vhodné na cvičení aerobicu, jogy
- stolní pin-pong
- možnost promítání
- školení a prezentace

ZDARMA u nás máte možnost využít:

- WiFi připojení v celém objektu
- dětské hřiště, trampolína, ruské kuželky
- možnost vlastního opékání na ohni
- cyklostezky pro náročné i méně náročné

Ostatní služby:

- půjčovna horských kol
- travnaté hřiště
- privátní bazén
- privátní sauna
- fotbalové hřiště (v obci)
- víceúčelové hřiště s umělým povrchem vhodné pro tenis, volejbal a nohejbal (v obci)

STRAVOVÁNÍ:

- stylová restaurace s příjemnou atmosférou a krbem
- polopenze
- firemní akce, školení
- rauty, svatební hostiny,promoce
- speciální akce na vaše přání
- letní zahrádka s kapacitou 48 míst a venkovním grilem

V naší restauraci ochutnáte celou řadu specialit. Pokrmy, které u nás ochutnáte jsou připraveny formou domácí kuchyně. To znamená s minimálním použitím polotovarů a předvařených pokrmů. Velký důraz klademe na čerstvost a vysokou kvalitu surovin z kterých vše připravujeme.

Aktivity

MOŽNOSTI V OKOLÍ:

Zimní aktivity

Dolní Morava se mění v lyžařské středisko s kvalitními dopravními zařízeními a rozšiřuje od letošní sezony také možnosti lyžování o novou 80 m širokou a 1200 m dlouhou sjezdovku. Od podzimu 2010 disponuje 2 čtyřsedačkovými lanovkami, 100%zasněžovanými sjezdovkami a propojovacími cestami, samozřejmostí je i nový stroj na úpravu svahů. Další novinkou je dětský ráj s pojízdným kobercem a kolotočem. 0d roku 2011 se můžete těšit na bobovou dráhu, lanové centum, síť restaurací a bufetů.

Ski centrum Sněžník

Nadmořská výška střediska: 748 – 1104 m.n.m. Je ideálním místem pro sjezdové disciplíny. Nejbližší vlek je 3 min chůze s nočním lyžováním, je dlouhý 800 m. Parkování s dostatečnou kapacitou je zajištěno přímo u sjezdovek. Kapacita všech vleků je 2500 osob za hodinu.
Parametry sjezdovek:
Sjezdovka „A" - délka 955 m, šíře až 50m, sjezdovka „B" - délka 1440 m, šíře 30 - 40 m. Tyto parametry dělají ze střediska jedno z největších v oblasti.

Individuální výuka lyžování:
- Sjezdové lyžování
- Běžecké lyžování (max. tři osoby)

Další nabídka:

- Skialpinismus (doprovody, vůdcovská a průvodcovská činnost, instruktáž)
- Nordic walking - (severská chůze s holemi)
- Kolečkové brusle ( instruktáž)
- Horské túry s průvodcem - ( půldenní, celodenní, dvoudenní s přespáním na chatě Schronisko), Králický Sněžník, Schronisko – chata pod KS na polské straně, pramen Moravy
- Hřebenové túry (chata Návrší, Šerák, Keprník, Červenohorské sedlo, Švýcárnu, Praděd, Jelení Studánka
- Přednášky s promítáním - (masiv KS, fauna, flora,bezpečnost na horách, v lyžařských areálech

Letní aktivity

V tomto ročním období jsou Jeseníky ideálním místem pro turisty pěší i na horských kolech, která si můžete vypůjčit v našem penzionu. Jsou zde ideální podmínky na paragliding a celou řadu dalších letních aktivit.

V okolí penzionu jsou turisticky lákavá místa. Kralický Sněžník – pramen Moravy, Klášter Hedeč, Vojenské opevnění z r. 1938. Můžete také navštívit lázně Jeseník a termální koupaliště Velké Losiny. Letohrad – museum řemesel, barokní zámek, barokní kostel s překrásnou štukovou výzdobou. Pastviny – údolní nádrž, která Vám nabízí pestrou paletu vodních sportů.
Velmi zajímavé jsou rovněž návštěvy nedalekého Polska, které je vzdáleno vzdušnou čarou asi 1 km od penzionu (turistika, nákupy). Blízké lesy jsou rájem houbařů, v období borůvek si jistě pochutnáte na borůvkovém koláči, nebo kuchyně penzionu je připravena na přání hostů upravit pokrmy z nasbíraných lesních plodů.